Sunday, 19 May 2013

My Friends . :D

Setiap orang ada kawan sendiri kan ? kalau orang lain ada mesti saya pun ada .. ngee .. :) ok , saya ada ramai kawan tapi , cuma segelintir dorang kawan rapat saya .. dalam erti kata lain BFF .. hehe .. antara nama-nama dorang adalah cik Zuraidah Kunin , Cik Sahiddatul Aqillah Latif , Cik Faten Syahira Samawi , Pn Juliana Yusuf , Cik Annie Chen Wei Mei dan En Saibie Saiba .. dorang lah yang selalu buat saya happy masa zaman sekolah dulu .. hehe ..


 nampak gambar di atas tu . dialah Cik Zuraidah Kunin ..nama manja ida atau zue .. lahir pada 12 oktober 1993 .. actually kami ni dari sekolah rendah lagi kenal .. tapi tidak lah rapat betul .. hehe .. tapi since kami masuk form 1 , kami satu kelas .. dari situ lah kami mula berkenal dan menjadi rapat ... seriously memang ada jodoh lah kami dua ne .. sebab time form 1 tu kami satu kelas .. tapi nda lama tu sekolah buat ujian untuk menentukan kelas yang sebenar .. guess what , kami dua satu kelas juga .. haha .. lepas tu time form 4 pun kami dua satu kelas juga .. memang betul-betul jodoh .. haha .. cuma sekarang jak kami nda sama-sama .. sebab saya tidak sambung belajar .. dia sambung belajar di Segi College di KL .. mungkin jodoh kami sampai form 5 jak .. ( ceh .. jiwang .. haha ..)




 Ini Sahiddatul Aqillah Latif , lahir pada 27 May 1993 .. kami panggil dia Kila atau La .. nama manja gitu lo .. hee .. ok , saya start kawan dengan dia masa form 1 .. itu pun mau yang pertengahan tahun sudah .. well , sama kelas kan .. tapi , masa kami naik form 4 kami tidak sama kelas sudah .. hoho .. sebab keputusan dia ok dari saya kan .. dia kelas B saya sama c zu kelas C .. walaupun kami sudah tidak sama kelas kami tetap hangout sama-sama .. hee .. sekarang ne dia baru juga lepasan STPM dan sedang menunggu panggilan ..


 si gadis purple di atas ne Faten Syahira Samawi , lahir pada 14 Ogos 1993 , nama kiut kami panggil dia Aten atau ten .. time form 1 kami satu kelas tapi tidak lah rapat .. sebab masa tu dia ada geng dia sendiri .. antara form 1 yang hujung-hujung tahun atau form 2 baru kami jadi geng ..  malang nya masa form 3 dia pindah sekolah p likas .. tapi form 4 dia masuk lagi balik sekolah tu dia satu kelas dengan c kila .. kelas B .. dia ne pun sama juga macam si kila lepasan STPM .. baru-baru ni dia dapat tawaran ujiam MEDSI di UMS .. well , harap-harap dia berjaya la .. hehe ..



PUAN Juliana Yusuf , lahir pada 13 Ogos 1993 . nama manja Ana ataupun Jue .. Ok , masa kami berkenalan  tidak lah lama .. sebab masa form 1 sampai form 3 kami bukan classmate .. form 4 baru jadi kawan .. lucu juga bila diingat balik .. sebab dalam masa yang singkat kami bole jadi rapat .. satu kepala lagi kan .. haha .. the best part bila kami berkejar-kejar d koridor tanpa peduli apa pandangan orang sama kami .. well , menikmati masa remaja la katakan .. haha .. hadooi .. sekali sekarang sudah pula dia kahwin ni . bulan lepas yang 28 april .. actually gambar di atas ni kena ambil masa dia bertunang .. sekarang ne dia sedang study d UMS ambil course HR .. hee ..


 Ni amoi di atas ni nama dia Annie Chen Wei Mei .. lahir pada 12 April 1993 .. saya pnggil dia wei mei atau pun cewek .. haha .. ok . dia pun masa kenal kami tidak lama .. yang buat kami rapat ni gara-gara masalah boyfriend kami sama , i mean EX boyfriend .. sebab ..... ok .. tidak lah saya mau share di sini pasal masalah melanda kami dulu .. sebab sekarang ni kami dua sedang berbahagia .. sekarang ni dia sedang cari duit sambil-sambil enjoy hidup .. hihihi ..actually kami dari sekolah rendah yang sama and time form 1 pun satu sekolah , satu kelas lagi .. tapi masa tu kami tidak berapa rapat .. sampai lah form 5 (tapi tidak sama kelas ) baru kami rapat gara-gara itulah .. yang saya tulis d atas tadi .. hihi ..


Saibie Saiba , kami panggil dia Sai atau saibie seja .. tapi sesetangah orang panggil dia wewen .. dia ni kena lahir pada 16 april 1993 .. saya kenal dia masa saya form 1 .. tapi tidak rapat sangat .. masa hujung-hujung tahun form 3 baru saya kenal rapat dengan dia .. tiba-tiba jadi kawan .. ekk ... haha ... dia ne di kelas sebelah saya masa form 1 sampai form 3 .. tapi , sekali form 4 .. jeng .. jeng .. jeng ... kami satu kelas .. wahhh ! dari situ lah kami jadi geng .. haha .. artis d kelas kami ni .. seriously dulu dia ni nakal .. sekarang alimmm suda dia .. syukurlah ... 28hb ni dia ada temuduga d UMS jadi guru sains sukan bilang .. well good luck !

So , saya sudah perkenalkan semua kawan-kawan saya yang comel tadi .. hehehe ... tapi , after SPM tu kami ada lost contact sekejap .. saya pun kurang pasti lah kenapa .. tapi syukur lah sekarang ni masih keep in touch .. semua dorg dapat sambung belajar .. apa-apa pun good luck kamu semua .. kalau sudah berjaya tu jangan lupa dengan saya ni .. haha ..

Love ,

Tuesday, 14 May 2013

Love of my life



hai semua , di sini saya mau share tentang cinta hati saya . hee .. nama dia HAFIZZI SUHAIMI nama manja fizi , abang and G .. seriously nick name kami yg 'G' tu sama .. hee .. dia dilahirkan pada 24 january 1992 . saya sayang gila dengan dia ni .. ngee .. time dia tadika sampai tahun satu sekolah di kk .. tahun 2 sampai tahun enam di SK Pekan Lama , Kota Marudu Sabah . form satu sampai form 5 dia sekolah di sekolah agama d Kota belud . SMA Tun Said nama sekolah dia .. dia ada tiga orang sdik-beradik .. semua capital H .. anak yang first perempuan nama dia Hafizah , second Hafizzi , third Hafizan .. semua diorang ne comel-comel .. muka korea semua nya .. sepet-sepet .. hehe .. as u know nama daddy dia Mr . Suhaimi Amin .. bapa dia ni ada restoran di Goshen , nama tu kedai Rahaya Cafe dibuka sejak tahun 2007 kalik lau saya tidak silap  . it called Rahaya bersempena nama nenek dorg . and the mommy is Mrs. Sulimah Gilong .. kerja sebagai staff nurse di hospital Kota marudu .. untuk pengetahuan kamu parents dia ne dua-dua pun mata kiut ne .. maksud saya di sini mata dorg sepet juga ,, hehe .. itulah sebab nya anak-anak dia semua mata sepet juga ..

The family . time raya 2012 .. :)

Kerja ? hmmm , buat masa ni dia masih lagi tolong bapa dia di restoran .. kalau ada rezeki someday dia mau juga kerja kerajaan tu .. hehe .. alaa , lupa bagitau yang dia ni ada kereta perodua kenari warna biru . emm , actually warna asal kereta tu hitam , tapi cinta hati saya ne p tukar warna . kereta tu juga sudah kena pasang sunroof .. wow , best dapat makan angin dari atap .. hehehe .. dia ni ada join kelab kereta .. Kenarianz Club , khas untuk kenari-kenari kunu .. nama ahli dia KCM 0205 bilang .. hehe ..


this is my cinta hati .. time main belon dengan cuzzy saya ne . ngee ..

awlololo .. comel bah dia ne .. :D


inilah warna asal kereta dia ..

after transformation .. :)

tngok tu sunroof .. kecik jak tapi boleh la bh tu .. hehe ..


ok , cukuplah setakat ini saya update k .. :)

Love ,




Sunday, 12 May 2013

New blog , new life . :)

Assalamualaikum semua .

Actually this is my second blog . the old one saya sudah buang atas sebab-sebab yang tertentu . :) .. ok .. biar saya memperkenalkan diri saya okay ? emm , nama saya Mira G Dora Abd Gani . Im muslim . 20 tahun . berketurunan Brunei , tapi bukanlah brunei asli sebab mama saya kadazan . so , im mix ok .. tidak asli .. hehe .. as u see blog saya penuh dengan warna pink , well its because i love pink .. emm , status saya pada masa ini sudah bertunang dengan seorang lelaki yang bagi saya dia sangat la sempurna dari dalam dan luar . nama diaaaaa ... Hafizzi Suhaimi , dia ni tua satu tahun seja bh ne dari saya .. hihihi .. kami berketurunan yang sama . macam saya juga bapa brunei , mama kadazan .. hee .. ok la cukuplah setakat ni seja lah saya update a .. hehe .. :)


Love ,

Copyright By Mira G Dora
Cute Hello Kitty 4