Sunday, 23 February 2014

My Cute Nephew



Waaaaah !!! lama sudah saya tidak update blog o .. haha ! nda pa la .. yang penting saya mau kongsi cerita pasal my one and only sister .. hihi .. ini pasal cerita tahun lalu lagi ni .. terlebih dahulu saya mau bagitau yang kakak saya ni tinggal d Paitan atas urusan kerja bersama suami dia .. 

Ok , cerita nya bermula begini , pada tarikh 16 September 2013 pada jam empat pagi saya terjaga dari tidur . beberapa saat berlalu telefon saya berdering .. saya ingat siapa lagi call saya subuh-subuh , sekali tengok kakak saya yang call . masa tu saya masih bingung-bingung , kan baru bangun .. haha .. bila saya jawab panggilan kakak saya tu dia cakap perut dia sakit . dia cakap maybe dia mau beranak sudah .. masa tu fresh terus mata saya terbangun .. kakak saya suruh saya tanya auntie saya sebab masa tu auntie saya tidak dapat dihubungi . Actually saya dengan auntie saya ni tinggal serumah thats why la my sister suruh saya tanya .. hihi .. so , saya bangun dari katil ketuk pintu auntie saya and bagitau pasal kakak saya .. then dia pun cepat-cepat tukar baju and cuci muka . 

auntie saya panggil lagi auntie saya yang di sebelah rumah ni bawa dia ambil kakak saya d Paitan .. dalam jam empat lebih diorang jalan , saya dengan hubby stay rumah untuk jaga anak auntie saya .. Paitan ni bukan dekat , mau dua jam juga perjalanan .. saya pun tidak pasti jam berapa diorang sampai Paitan tapi laju juga auntie saya bawa kereta tu .. sampai di Hospital Kota Marudu pun dalam jam lapan sudah .. tapi masih lagi kakak saya belum beranak .. masih sedang tunggu lagi .. 

dalam jam 10 Lebih saya dengan hubby pergi melawat .. sampai jak sana di bed sis saya tiada orang .. rupanya dia dalam labour room sudah .. so , masa tu saya dengan auntie saya ada di sebalik pintu labour room tu .. sedang menunggu kakak saya .. kira-kira dalam jam 11 ada suara baby .. masa tu hati saya rasa sebak .. touching bila dengar tangisan pertama anak buah saya tu .. touching tu bukan apa tapi , sebab arwah mama langsung tidak berpeluang tengok cucu dia .. sob..sob.. nasib baik lah ada auntie-auntie kami sentiasa sokong kami kalau tidak entah apa lah jadi dengan kami ..  

Biodata Baby 

- Rayyan Mikayeel
- Boy
-16 September 2013 ( 11.05am )

My cute nephew Rayyan Mikayeel


Inilah first time saya dukung baby yang baru lahir .. hihihi ..


ini masa dia sudah masuk umur empat bulan lebih .. 


Ini lah kakak saya with her son ..


Love ,
Copyright By Mira G Dora
Cute Hello Kitty 4