Tuesday, 25 June 2013

240513 !



Lama tidak update blog . ngee .. emmm .. actually its been one months and one day saya bergelar isteri orang .. so far so good la jadi bini orang ne .. kena jaga makan suami , jaga badan suami , jaga yang patut di jaga la .. hehehe .. hmm , mesti ada yang tertanya-tanya kenapa awal btl mw kahwin , umur baru juga 20an .. mesti ada yang segelintir fikir saya ne suda ada 'isi' .. well , tekaan kamu salah ok .. kami pilih kahwin muda sebab memang itulah yang sepatutnya . bagi mengelak kan perkara yang tidak bagus terjadi .. at least bila suda sah jadi suami dan isteri tiada suda yang mau cakap tidak bagus pasal kami .. ok , mari kita start kisah perkahwinan saya .. hehe ..

24 haribulan 5 ... sebenarnya nombor tarikh dan bulan tu sangat lah bermakna untuk kami berdua .. gambar di bawah ni lah yang menjelaskan segala-galanya .. :)


24 haribulan tu kami nikah di kampung dady saya sana Kg. Pimping , Membakut .. acara tu mula kira-kira dalam jam 2 .. yang best nya suami saya sekali lafaz seja .. ngee .. bila sudah sah tu , hati saya rasa happy betul .. sikit lagi saya mau nangis tapi yang tahan-tahan jak tu mata .. dalam kegembiraan tu jauh di sudut hati saya rasa sedih sebab tiada mama saya .. huh .. tapi dalam kesedihan tu juga saya rasa bersyukur sebab dapat bersuamikan lelaki yang dapat bimbing saya . 

inilah saya .. menanti kedatangan bakal suami . hehe ..

this is the moment !

saya suda sah jadi bini dia . :'D

Pose sikit . haha ..

Moga Perkahwinan kami kekal dari dunia hingga ke akhirat .

Thanks for the flower hubby . muah !

U may kiss the bride .. ngee ..

ini lah kakak saya . my one and only one sister .. :D


Oopss ! lupa pula tulis tadi .. majlis saya ne berlangsung selama TIGA hari .. hari pertama majlis Akad Nikah , hari kedua mendadih atau mengelupis dan yang sebelah malam nya pula kena berbedak dan berinai ..
sambung cerita 25hb , pagi-pagi nya yang makcik-makcik di sana tu sibuk mengelupis . memang adat kaum Brunei bilang bapa saya ne buat kelupis ne .. saya pun susah juga maw kasi jelas .. kamu tnguk sendiri la tu kelupis . tapi yang saya tau kelupis ne sedap kalau kasi cecah dengan sambal kacang . tapi terpulang dari kita seja maw cecah dengan apa . asalkan ngam dengan rasa kita .. hehe ..

ini lah kelupis yang saya maksudkan tu .. sedap ni .. hehe .. :)



malam 25hb ne kami kena berbedak .. duk di atas pelamin pas tu tunggu la saudara-mara kasi calit tu bedak di muka kami .. haha .. selesai di atas pelamin tu terus masuk bilik . dalam bilik tu pun kami kena mandi bedak . bila sebut mandi mesti satu badan .. well , ya memang satu badan .. ada dua orang mak cik ne kasi gosok tu bedak sejuk di badan kami . sempat juga gambar tapi tidak boleh upload sebab sexy kami di sana .. haha .. lepas berbedak tu tangan dan jari jemari kami kena inai .. after that , kami berdua ditinggalkan di dalam bilik tunggu inai tu kering .. sudah la berkemban jak , aircond lagi .. adoi .. begegar-gegar lagi saya sejukan ni .. nasib seja ada kakak saya masuk tnguk keadaan kami . cepat-cepat terus saya suruh ambil tuala tutup bahu saya ..about 20 minutes begitu , saya dengan hubby buka inai kami .. nasib baik lah masuk sudah inai tu .. lepas buka tu , terus kami tidur . bisuk baru boleh mandi bilang .. jadi kami tidur dengan bedak sejuk tu la .. haha ..




26hb , Acara kemuncak ! kami bersanding suda .. awal kami bangun .. tapi nda bole mandi awal sebab kami mau kena kasi mandi lagi . ikut adat konon .. saya pun kurang faham lah tu .. lewat suda masa tu .. mak andam saya pun datang suda .. lepas kena mandi tu . kami mandi lagi then bersiap . antara kami dua saya yang paling lama .. well , perempuan kan .. kena make-up lg .. haha .. tapi hasil dia sangat lah memuaskan hati .. suda bersiap apa semua keluar lah kami ne mau p duduk sana pelamin .. sudah duduk sana , bergambar-gambar .. masuk lagi balik tukar baju untuk potong kek .. lepas potong kek tu acara selesai .. kawan saya lambat dia datang . tapi , apa-apapun saya touching juga sekejap sebab ada juga wakil dari kawan-kawan saya yang lain .. ngee ..

Sementara menunggu  pengantin perempuan gambar-gambar lagi dorang .. hee ..



Baju pertama kami


bersama family sebelah pengantin lelaki

dengan family sebelah pengantin perempuan


baju untuk acara potong kek .






Inilah kawan saya si Juliana bersama suami nya .. ngee .. tq sebab datang .. :)

Chak ! 

Love this picture ! 

saya suka ni gambar . i love the way he hold my hand . :D






Setakat ini seja cerita saya , Bye ! :)
Love ,


No comments:

Post a Comment

Copyright By Mira G Dora
Cute Hello Kitty 4